dr. Patrick De Raedemaeker

Psychisch lijden kan je leven onderuit halen of je levenskwaliteit aanzienlijk verminderen. Als dit langer aansleept, vraag je je af wat er toch mis is met jou, verlies je de moed om hulp te zoeken, of raak je sociaal geïsoleerd.

In de ontmoeting tussen patiënt en psychiater vullen we elkaar aan, elk vanuit de eigen deskundigheid: als patiënt breng jij je eigen beleving in, en als psychiater put ik uit psychiatrische vakkennis en ervaring. Zo werken we samen aan hetzelfde doel, namelijk het verlichten van jouw psychische klachten, zodat jij je leven terug zin en richting kan geven.

Mijn ervaring op psychiatrische afdelingen van algemene ziekenhuizen helpt me in de zoektocht naar aangepaste medicatie die jou kan helpen.

Medicatie-instelling kan belangrijk zijn, maar is niet het enige. Naast mijn psychiatrische opleiding, ben ik ook systeem-psychotherapeut, en getraind in de beoefening van mindfulness en van brainspotting. Deze aanvullende opleidingen helpen mij om aanwezig te blijven bij diepere pijn en te voorzien in bemoediging en hoop.

Op die manier hoop ik mijn steentje bij te dragen aan je psychisch welzijn op jouw persoonlijk levenspad.

Daarnaast heet ik je van harte welkom op de stille meditaties, waar je gewoon kan zijn, zonder meer.

dr. Patrick De Raedemaeker

Contact

Zie ook: psychiatrische opvolging

Zie ook: brainspotting

Zie ook: stille meditatie

%d bloggers liken dit: