Anne-Lies Baert

Ik studeerde psychologie, optie klinische psychologie en verdiepte me de laatste jaren vooral in mindfulness en meditatie.  Mindfulness is voor mij een manier om in het leven te staan en neemt een centrale plek in bij mijn dagdagelijkse handelen.  Ik beoefende elke oefening die je ooit bij mij zal krijgen zelf enkele jaren, alvorens ik overging tot het doorgeven van de vaardigheden.  

Wanneer je lijdt onder klachten als depressie, burn-out, stress, pijn, existentiële vraagstukken,…, neem ik je graag mee op weg om je de basisbeginselen eigen te maken en om te zoeken hoe het een hulpmiddel kan zijn bij de uitdagingen die jij op je pad vindt.  Dit kan door in te schrijven voor een mindfulness-groep, onder de vorm van een individueel traject of door een combinatie van beide. 

Soms is de tijd daar om eens dieper te gaan graven: waar komen die hardnekkige overtuigingen vandaan?  Waarom blijf je hetzelfde destructieve gedrag herhalen? Hoe komt het dat je met regelmaat van de klok in gelijksoortige benarde situaties belandt?  Met behulp van schematherapie kunnen we hier inzicht in krijgen en beginnen werken aan het doorbreken van patronen. 

Momenteel volg ik de opleiding tot EMDR therapeut.  Deze therapievorm biedt de mogelijkheid om tot een diepgaande verwerking te komen van dysfunctioneel opgeslagen herinneringen.

Sowieso vertrekken we van een intakegesprek waarin we je hulpvraag in grote lijnen in kaart gaan brengen.  Waarmee worstel je en wat stel je zelf als doel? Hoe het daarna verder gaat, kan heel verschillend zijn.  Belangrijk voor mij is dat ik je een plek tracht te bieden waar je de vrijheid kan voelen om jezelf te zijn; waar je vrijuit durft te praten over je bekommernissen, wetende dat je er niet om beoordeeld zal worden.

Eigen traject

  • 2004: Master in de psychologie optie klinische psychologie (Universiteit Gent) ; visumnummer 264780 ; erkenningsnummer psychologencommissie 792113923
  • 2013: basistraining Mindfulness (IAM)
  • 2015: verdiepingstraject compassie en heartfulness (ITAM)
  • 2016: stilteretraite
  • 2017: basisopleiding Mindfulness trainer (IAM)
  • Opleidingsdag trainersvaardigheden MBCT – MBST
  • Opleidingsdag veiligheid en intense groepsprocessen
  • In een eigen zoektocht naar hoe ik mijn opleiding verder wil vervolledigen, volgde ik gedurende 2019 – 2020 enkel lezingen en workshops rond complex trauma, lichaamsgericht werken en chronisch vermoeidheidssyndroom.  Daarnaast duikel ik frequent in de literatuur of schuim ik het internet af op zoek naar inspiratie en kennis.
  • 2020: basisopleiding schematherapie (Schematherapie Vlaanderen)
  • 2022: opleiding EMDR deel 1 (Integrativa Zottegem)

Zie ook: mindfulness-training, gesprekstherapie

Contact

%d bloggers liken dit: